”Vai oletko pettynyt itseesi?”

Sain lahjaksi ruukussa olevan jalapenon (Capsicum annuum ‘Jalapeño’). Innostuin kasvistani paljon ja selvitin hoito-ohjeita. Jalapenoni kasvoi nopeasti muutaman kymmentä senttiä lisää ja aloitti myös kukinnot. Kohta tulee hedelmää ja pääsen maustamaan ruokia omalla tulisella jalapenolla.

Toki samalla yritin tehdä montaa muuta asiaa elämässä. Selviytyä arjesta niin sanotusti.

Jalapeno kukki ja muutaman päivän päästä kukat kuihtuivat ja tippuivat pois. En tästä lannistunut vaan jatkoin säännöllistä kastelua ja hoivaamista. Tuli uudet kukat. Kukat tulivat jälleen vain kuihtuakseen pois ilman hedelmää. Sama toistui useasti. Esittelin kerran jalapenoa viisaalle. Sanoin olevani hieman pettynyt, kun hedelmää ei tule. ”Vai oletko pettynyt vain itseesi?”, kysyi tämä viisas minulta. Taisinpa olla.

Ei mennyt kauaakaan kun kukkia tuli älyttömästi, reilusti yli kymmenen. Hennosti autoin korvatopsilla kukkia pölyttymään, meillä kun ei sisällä muita pölyttäjiä ole. Tarkastelin kukintoa säännöllisesti.

Se päivä on nyt täällä! Jalapenostani roikkuu viisi hedelmää. Olen iloinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *